Official Dealer

ottersberg is uw Tyfoon Banden DEALER BIJ U IN DE BUURT!

Volg ons op Twitter

Winterbanden

Winterbanden hebben veel meer grip in winterse omstandigheden. Niet alleen op sneeuw en ijs, maar bij alle weersomstandigheden onder de 7 graden. Dus is het voor uw eigen èn andermans veiligheid een goede zaak om deze zachtere bandensoort te monteren!

LET OP DE NIEUWE REGELWETGEVING!

Voor wie er vanaf 1 januari 2018 op wintersport gaat en daarbij door Duitsland rijdt is het even goed opletten op de winterbanden. De regels rondom de winterbandenplicht worden namelijk aangescherpt. Dat wil zeggen dat de banden met alleen het kenmerk ‘M+S’ niet meer voldoen.

Sneeuwvlokje

Na 1 januari 2018 zijn automobilisten in Duitsland verplicht om bij winterse omstandigheden banden onder de auto te hebben die het alpine-symbool dragen, dat te herkennen is aan het sneeuwvlokje. Voorheen was het voldoende om banden met het M+S kenmerk te gebruiken, maar dat is straks dus niet meer het geval. De banden met het alpine-symbool zijn speciaal gemaakt voor winterse omstandigheden, M+S banden niet. Ga je op wintersport komend seizoen, let daar dan goed op bij de aanschaf van je winterbanden.

Een simpele remproef bij 50 km/uur laat zien wat het effect van winterbanden is:

  • Op een besneeuwde weg is de remweg voor een auto met winterbanden 30 meter.
  • Op een besneeuwde weg is de remweg voor dezelfde auto op zomerbanden 60 meter.
  •