Official Dealer

ottersberg is uw Tyfoon Banden DEALER BIJ U IN DE BUURT!

Volg ons op Twitter

All season banden

Vierseizoenenbanden/ All-Seasonbanden

Een alternatief voor een winterband is een vierseizoenenband of all season band. Dit is een band die het gehele jaar onder de auto kan.

Voordelen van een vierseizoenenband:

Altijd voldoende grip. Vierseizoenenbanden hebben altijd voldoende grip bij hoge en lage temperaturen. In een gematigd klimaat zoals Nederland, zonder extreme winters en zomers, kan er prima het gehele jaar op hetzelfde type band gereden worden en zijn winterbanden niet noodzakelijk.

Geen kosten voor het wisselen van banden. Omdat u het gehele jaar op dezelfde band rijdt hoeft u niet te wisselen. Dit bespaart u niet alleen de kosten van het wisselen, maar ook het balanceren en opslag van de banden. U hoeft ook geen tweede set velgen aan te schaffen waar de zomer- of winterbanden standaard op gemonteerd staan.

LET OP DE NIEUWE REGELWETGEVING!

Voor wie er vanaf 1 januari 2018 op wintersport gaat en daarbij door Duitsland rijdt is het even goed opletten op de winterbanden. De regels rondom de winterbandenplicht worden namelijk aangescherpt. Dat wil zeggen dat de banden met alleen het kenmerk ‘M+S’ niet meer voldoen.

Sneeuwvlokje

Na 1 januari 2018 zijn automobilisten in Duitsland verplicht om bij winterse omstandigheden banden onder de auto te hebben die het alpine-symbool dragen, dat te herkennen is aan het sneeuwvlokje. Voorheen was het voldoende om banden met het M+S kenmerk te gebruiken, maar dat is straks dus niet meer het geval. De banden met het alpine-symbool zijn speciaal gemaakt voor winterse omstandigheden, M+S banden niet. Ga je op wintersport komend seizoen, let daar dan goed op bij de aanschaf van je winterbanden.